Follow us

Η Καλύτερη Σάλτσα Ντομάτα σε Βαζάκι

Η σύγχρονη σάλτσα μπορεί να γίνει σε κάθε κουζίνα, ελαφριά και μυρωδάτη, για να δώσει το άρωμα του ήλιου στα μαγειρέματα του χειμώνα.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ

Υλικά

7 κιλά πολύ ώριμες ντομάτες

3 κ.γλ. αλάτι

2 κ.γλ. ζάχαρη

½ φλιτζ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Για να γίνει αυτό πιο εύκολα, τις βουτάμε για 1' σε νερό που κοχλάζει και τις στραγγίζουμε. (Φτιάχνουμε όση ποσότητα θέλουμε, υπολογίζοντας για 2 κιλά ντομάτες 1 γεμάτο κ.γλ. αλάτι.)

Τις τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού ή τις ψιλοκόβουμε με το χέρι σε κυβάκια ή τις πολτοποιούμε στο μούλτι, ανάλογα με το πόσο ψιλοκομμένη θέλουμε τη σάλτσα μας.

Τις βάζουμε σε χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη (ή και σκόρδο αν θέλουμε) και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει την πρώτη βράση.

Κατεβάζουμε μετά τη φωτιά στο χαμηλό και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να απορροφηθεί η περιττή υγρασία.

Μοιράζουμε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα, γεμίζουμε με μισό δάχτυλο ελαιόλαδο την επιφάνεια, κλείνουμε πολύ καλά το καπάκι, γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και τα αφήνουμε για μία μέρα πάνω σε μια πετσέτα.

Όταν ανοίξουμε το βάζο, το συντηρούμε στο ψυγείο.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.