Follow us

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

3 μεγάλες πολύ ώριμες, κατακόκκινες, ξεφλουδισμένες ντομάτες

1 γεμάτο κ.γλ. πελτέ ντομάτας

2 πιπεριές

1 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη

2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

3 κ.γλ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. τραχανά ξινό (ή ρύζι ή πλιγούρι ή οποιοδήποτε ζυμαρικό, ακόμα και σπασμένο μακρύ μακαρόνι)

αλάτι, πιπέρι

προαιρετικά, 1 καυτερή πιπερίτσα

μπαγιάτικο ψωμί και μίγμα μπαχαρικών για τα κρουτόν

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1'-2' το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές, όλα χοντροκομμένα, μαζί με το κόλιανδρο, το μίγμα μπαχαρικών, την πάπρικα, τον πελτέ και την καυτερή πιπεριά (από αρωματικά, βάζεις ό,τι σου αρέσει και ό,τι έχεις: εγώ κάθε φορά βάζω άλλα αρώματα κι έτσι η σούπα βγαίνει κάθε φορά διαφορετική).

Ρίχνουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες, μαζί με τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε ζεστό νερό, γύρω στα 7 βαθιά πιάτα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγομαγειρευτεί για 30' λεπτά.

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, την πολτοποιούμε στο μούλτι ή με το πίμερ, να γίνει μια αραιή βελουτέ (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό), και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Την αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε τον τραχανά και τον σιγοβράζουμε για 10'-15'.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και τον βασιλικό.

Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια και το ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Δε χρειάζεται λιπαρή ουσία.

Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά τα κρουτόν, τα πασπαλίζουμε με μίγμα μπαχαρικών ή με ρίγανη και τα σερβίρουμε με τη σούπα.

Τρώγεται καλύτερα χλιαρή, ενώ την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.