Follow us

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

150 γρ. καρότα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο ή τριμμένο κόλιαντρο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

25 γρ. βούτυρο

25 γρ. αλεύρι

250 ml χλιαρό γάλα

4 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Σε ένα τηγάνι τα αλατίζουμε και τα σοτάτουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το βούτυρο με το αλεύρι και μόλις ενωθούν ρίχνουμε ανακατατεύοντας λίγο λίγο το γάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε χτυπώντας τους κρόκους.

Προσθέτουμε το καρότο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μίγμα με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ειδικό ψηλό πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε για 20'-25' (αν δεν έχουμε το ειδικό ταψάκι για σουφλέ, ντύνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος ένα μεταλλικό μέτριο μπολ για σαλάτα).

Τρώμε το σουφλέ καυτό, από τον φούρνο.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.