Follow us

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε μικρά κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 αβγό

1-2 κ.σ. νερό ή κρύο γάλα

λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

Για τη γέμιση

500 γρ. περίπου ψημένη κολοκύθα

2 θηλιές χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτά φετάκια

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

250 γρ. τυρί κρέμα

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.

Η ζύμη αυτή είναι τριφτή, όπως του κουραμπιέ, μην περιμένετε να σας βγει ελαστική.

Την πλάθουμε σε μπάλα.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 20' στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ.

Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.

Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και με τη βοήθεια της κάτω τη μεταφέρουμε στην ταρτιέρα.

Την απλώνουμε ομοιόμορφα ως επάνω στα τοιχώματα και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ισιώνουμε το χείλος.

Τρυπάμε παντού τον πάτο με πιρούνι. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Βάζουμε την κολοκύθα, μαζί με τη φλούδα της και κομμένη σε φέτες σαν καρπούζι, σε ταψάκι και την ψήνουμε στους 200°C μέχρι να μαλακώσει (ψήνοντας την κολοκύθα, αποφεύγουμε το δύσκολο καθάρισμα και επιπλέον βγαίνει πιο γλυκιά και πιο νόστιμη).

Αφαιρούμε το εσωτερικό, στύβουμε να φύγουν τα ζουμάκια και μέχρι να ετοιμάσουμε το λουκάνικο την αφήνουμε στο σουρωτήρι.

Σοτάρουμε το λουκάνικο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την κολοκύθα με το τυρί κρέμα, τα αβγά, το λουκάνικο και τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις κρυώσει αρκετά η γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη (η δόση της κολοκύθας δεν είναι σημαντική: βάλτε "με το μάτι" όση χρειάζεται για να καλυφθεί καλά το μέγεθος της ταρτιέρας).

Ψήνουμε για 40'-45', μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.