Follow us

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

ΤΑΡΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΕΤΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 10 γρ. νωπή

1 φλιτζ. χλιαρό νερό

1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες

2 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το ταψί

500 γρ. φέτα σπασμένη

1 κ.γλ. ρίγανη (ή φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλύουμε με το χέρι μας τη μαγιά σε 3 κ.σ. χλιαρό νερό.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.

Προσθέτουμε το νερό (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω) και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας για να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.

Κάνουμε μια μπάλα, μεταφέρουμε τη ζύμη στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30'-45' να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια μαζί με τη ρίγανη και συνεχίζουμε για άλλο 1' το σοτάρισμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα οποιοδήποτε ρηχό ταψί και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και λίγο στα τοιχώματα. Θέλουμε να μας βγει λεπτή σαν πίτσα.

Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη φέτα και με ένα κουταλάκι μοιράζουμε ομοιόμορφα το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε την τάρτα στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 45'.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.