Follow us

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας ή 4 χειροποίητα φύλλα

2 κίτρινες πιπεριές σε λεπτές ροδέλες

1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά σε λεπτές φέτες

3 πράσινες πιπεριές κέρατο σε λεπτές φέτες

2 πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. κίτρινα τριμμένα τυριά

150 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τις πιπεριές, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Αλατίζουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, τα αβγά, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, διαφορετικά το φύλλο μας δεν θα βγει ποτέ τραγανό! Αυτό ισχύει για κάθε πίτα!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό ταψί για πίτες και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας πατσαβουριαστά, αφού λαδώσουμε ξεχωριστά το καθένα.

Αν προτιμήσουμε το σπιτικό φύλλο, θα το κάνουμε σύμφωνα με τη συνταγή της τυρόπιτας στη σελίδα 1.

Σε αυτή την περίπτωση, θα στρώσουμε δύο φύλλα λαδωμένα και πατσαβουριαστά στον πάτο και δύο στην επιφάνεια.

Στη μέση των φύλλων απλώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (κρούστας ή σπιτικά).

Τυλίγουμε σε κόθρο τα φύλλα που περισσεύουν, λαδώνουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια, χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.