Follow us

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

80 γρ. βούτυρο αγελάδος

5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες

1 ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό)

3 αβγά

200 γρ. γιαούρτι σακούλας (ή στραγγιστό)

400 γρ. φέτα σπασμένη

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε πικάντικο τυρί)

αλάτι, πιπέρι

βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα και το ταψί

1 αβγό & 3 κ.σ. γάλα για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, τα 3 αβγά, το γιαούρτι και τον άνηθο.

Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, γιατί δεν θέλουμε να διαλυθεί η φέτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό ταψί (θέλουμε η πίτα να βγει λεπτή) και στρώνουμε δύο φύλλα, λίγο πατσαβουριαστά, που θα τα βουτυρώσουμε ξεχωριστά.

Απλώνουμε λίγη γέμιση στην επιφάνεια.

Συνεχίζουμε σε στρώσεις με ένα βουτυρωμένο φύλλο και γέμιση και τελειώνουμε με 3 βουτυρωμένα φύλλα στην επιφάνεια.

Γυρίζουμε το φύλλο που περισσεύει σε έναν ωραίο κόθρο.

Χτυπάμε σε μπολ το αβγό με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.

Τη χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.