Follow us

Χριστοκουλούρα-Λαμπροκουλούρα

Χριστοκουλούρα-Λαμπροκουλούρα

Υλικά

Υλικά 1 κιλό περίπου

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. αλάτι

50 γρ. ζάχαρη

600 γρ. νερό

20 γρ. σκόνη μαγιά

60 γρ. βούτυρο

30 γρ. γλυκάνισο

Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και το νερό, ανακατεύετε καλά και δουλεύτε το μείγμα.

Προσθέτετε το βούτυρο και το γλυκάνισο και συνεχίζετε το ζύμωμα.

Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.Τη χωρίζετε σε τρία κομμάτια, ένα μεγαλύτερο και 2 ίδια μικρότερα.

Φτιάχνετε μια κουλούρα από το μεγάλο κομμάτι και δύο ίδια μπαστούνια από τα άλλα δύο που τα τοποθετείτε σταυρωτά πάνω στην κουλούρα σχηματίζοντας ένα σταυρό.

Βάζετε τη λαμπροκουλούρα σε ταψί, την πασπαλίζετε με σουσάμι και την αφήνετε να φουσκώσει.

Την ψήνετε για 45΄ περίπου.Σημείωση Διακοσμείτε τη λαμπροκουλούρα με ένα κόκκινο βραστό αβγό.

Επίσης...

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.