Follow us

Cheesecake με δύο σοκολάτες

Cheesecake με δύο σοκολάτες

Υλικά

υλικά

160 γρ. μπισκότα, κατά προτίμηση σκωτσέζικα σόρτμπρεντς

75 γρ. βούτυρο

γιά την κρέμα μαύρης σοκολάτας:

300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια

150 γρ. κουβερτούρα, 60% κακάο τουλάχιστον

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

75 γρ. ζάχαρη

γιά την κρέμα λευκής σοκολάτας:

300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια

150 γρ. κουβερτούρα λευκή

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:

120 γρ. αμυγδαλόψυχα (ή φουντούκια, αν προτιμάμε)

60 γρ. βούτυρο

4 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. νερό

παρασκευή

Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λυωμένο βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με έλασμα, που την έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και πιέζουμε καλά.

Γιά να φτιάξουμε τα αμύγδαλα τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό.

Βάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσει να σχηματίζεται ξανθή καραμέλα.

Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα γιά να σπάσει το μείγμα.

Γιά την κρέμα μαύρης σοκολάτας, χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη.

Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί μαζί με την κρέμα και όταν μισοκρυώσει, την ανακατεύουμε στο τυρί.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία γιά τη λευκή σοκολάτα, που δεν έχει ζάχαρη.Στρώνουμε στη φόρμα την μία κρέμα, σκορπάμε μερικά αμύγδαλα, στρώνουμε από πάνω την άλλη κρέμα, σκορπάμε πάλι λίγα αμύγδαλα και επαναλαμβάνουμε, ώστε να γίνουν τέσσερα στρώματα ( μπορούμε να κάνουμε και μόνο δύο).

Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαχαίρι και καλύπτουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα, κρατώντας μερικά γιά τα πλαϊνά.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο γιά 4 ώρες, τουλάχιστον.

Οταν το ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε τα πλαϊνά με αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.