Follow us

Φριτέλλες

Φριτέλλες

Υλικά

υλικά

200 γρ. αλεύρι

15 γρ. μαγιά μπύρας

50 γρ. σουλτανίνα

50 μήλο σε κυβάκια

50 γρ. κουκουνάρι

40 γρ. ζάχαρη

1/2 ποτηράκι γκράπα ή τσίπουρο

ζάχαρη άχνη

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

παρασκευή

Σε βαθύ σκεύος διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με ένα φλ.

χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη γκράπα.

Ενώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική -αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προσθέτουμε τη σταφίδα, το κουκουνάρι και το μήλο και ζυμώνουμε ελαφρά.

Τηγανίζουμε κουταλιές από τη ζύμη σε άφθονο καυτό λάδι.

Αφήνουμε να στραγγίξουν οι φριτέλλες σε απορροφητικό χαρτί και κατόπιν τις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με άχνη.

Τις τρώμε ζεστές.σημ.

οι φριτέλλες (frittelle) είναι παραδοσιακό γλυκό της Αποκριάς στην Ιταλία.

Επίσης...

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.