Follow us

Ινδικό Μurabba με νεκταρίνια

Ινδικό Μurabba με νεκταρίνια

Υλικά

υλικά

1 κ. νεκταρίνια, ώριμα και γερά

2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή

1 1/2 λεμόνι, το χυμό

4-5 κόκκους κοπανισμένο καρδάμωμο (κακουλέ)

1 κ.σ. ροδόνερο ή ανθόνερο

ελάχιστο αλάτι

παρασκευή

Πλένουμε τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε κύβους 2 εκ.

Βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο τη ζάχαρη με 1/2 φλ.τσ.

νερό και το καρδάμωμο.

Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φρούτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας προσεκτικά για 2'.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο και το λεμόνι.

Βάζουμε τα φρούτα με ανάλογο σιρόπι σε γυάλινα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου.

Διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε αμέσως, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κατόπιν την παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.

Επίσης...

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.