Υλικά
3/4 φλ. γάλα Υλικά
2 κ.σ. ξερά λουλουδάκια λεβάντας ή 3 κ.σ. φρέσκα
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
6 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα ανθάκια της λεβάντας.
Βουτυρώνουμε κα αλευρώνουμε ένα βαθύ ταψάκι 23 εκ.
Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τα ανθάκια της λεβάντας μέχρι να φθάσει σε σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αβγά ένα –ένα συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα το αβγών εναλλάξ με το γάλα στο αλεύρι, ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Μεταφέρουμε το χυλό στο ταψάκι και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού στο κέντρο –πρέπει να βγει στεγνό.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο μέσα στο ταψί, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως επάνω σε σχάρα.
Το σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με βανιλίνη και ψιλοκομμένα ανθάκια λεβάντας ή με λίγη σαντιγί ή με λίγο ανθόμελο και ψιλοκομμένα ανθάκια λεβάντας.
Α.Τ.