Follow us

Ζελέ με βότκα και πεπόνι

Ζελέ με βότκα και πεπόνι

Υλικά

Υλικά

9 φύλλα ζελατίνης ή 18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

300 ml βότκα 

180 ml νερό  

300 ml νερό

300 γρ. πεπόνι ψιλοκομμένο

5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ

10 φύλλα φρέσκια λουΐζα

Εκτέλεση

Μοιράζουμε το πεπόνι σε μικρά μπολάκια.

Καθαρίζουμε τη ρίζα τζίντζερ από τη φλούδα της, την κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες και τη μοιράζουμε και αυτή στα μπολάκια.

Πλένουμε τα φύλλα της λουΐζας, τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες.

Τα μοιράζουμε και αυτά στα μπολάκια.

Ανακατεύουμε τη βότκα με τα 180 ml νερό και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μιάμιση –δύο ώρες, μέχρι να παγώσει τελείως.

Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουσκεύουμε σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Αλλιώς, ρίχνουμε στο μπολ την ζελατίνη σε σκόνη.

Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό (240 ml) συν 1/4 του φλιτζανιού (60ml) –την επιπλέον ποσότητα τη βάζουμε διότι μέρος του νερού να εξατμισθεί.

Μόλις πάρει βράση το νερό μετράμε 1 φλιτζάνι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη.

Ανακατεύουμε επιμελώς, μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως.

Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα αλκοόλ –νερό από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα την διαλυμένη ζελατίνη.

Ανακατεύουμε πάλι σχολαστικά μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.