Follow us

Λεμονοκαρυδόπιτα σιροπιαστή με φρυγανιά

Λεμονοκαρυδόπιτα σιροπιαστή με φρυγανιά

Υλικά

Υλικά

20 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα

20 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

16 αβγά

16 κ.σ. ζάχαρη

1 μέτριο προς μεγάλο λεμόνι λεπτόφλουδο ακέρωτο

2 φακελάκια μπέικινγκ πάουντερ (6 κ.γ)

8 δόσεις βανιλίνη

60 ml μπράντι

1 πρέζα κανέλα τριμμένη

Για το σιρόπι

420 ml νερό

600 γρ.  ζάχαρη

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό* ταψί διαμέτρου εκ.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Πλένουμε το λεμόνι, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.

Βγάζουμε τους σπόρους και το περνάμε από τη μουλινέτα -δεν αφαιρούμε τη φλούδα.

Ανακατεύουμε σε μπολ τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα, το μπέικινγκ πάουντερ και την τριμμένη κανέλα.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το μίξερ.

Δουλεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια με το μίξερ, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα σε απαλό κίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε το μπράντυ, το λιωμένο λεμόνι και το μείγμα καρυδόψιχα -φρυγανιά συνεχίζοντας να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά περίπου.Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι της κανέλας.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το σιρόπι καυτό.

Αφήνουμε να πιει το σιρόπι και να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρουμε. *Μπορούμε να ψήσουμε το γλυκό και σε παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ.

Θα χρειαστεί γύρω στα 45 λεπτά ψήσιμο.

Α.Τ.

Θα χρειαστεί γύρω στα 45 λεπτά ψήσιμο. Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.