Follow us

Πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα

Πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό

⅓ φλ. κρύο νερό ή

1 μεγάλη κατεψυγμένη βάση πίτσαςή

φτιάχνουμε τη δική μας με τη συνταγή εδώ

Για την επικάλυψη

670 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

150 ml κρέμα γάλακτος

2 δόσεις βανίλιας

3 σφηνάκια μπράντι ή ρούμι

2-3 ώριμες μπανάνες

2-3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη*: κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.

Χτυπάμε το γιαούρτι με πιρούνι να αφρατέψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο -λίγο το νερό και λίγο αλάτι.

Ζυμώνουμε σιγά-σιγά για μερικά λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.

Την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη ή με τα χέρια σε όσο πάχος μας αρέσει -όσο πιο λεπτό το φύλλο τόσο πιο τραγανή η πίτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, απλώνουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε 20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα**: λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τη βανίλια διαλυμένη στο μπράντι ή στο ρούμι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από φωτιά.

Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και αλείφουμε με τη σάλτσα σοκολάτας την επιφάνεια της πίτσας.

Γαρνίρουμε με τις φέτες της μπανάνας, στραγγισμένες καλά από τον χυμό του πορτοκαλιού.

*Τα υλικά είναι για μεγάλο ταψί διαμέτρου 38 εκ.για μικρότερη πίτσα χρησιμοποιούμε τις μισές ποσότητες.

** Για μικρότερη πίτσα μειώνουμε τις ποσότητες κατά το ⅓ .

Α.Τ.

Χτυπάμε το γιαούρτι με πιρούνι να αφρατέψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο -λίγο το νερό και λίγο αλάτι.

Ζυμώνουμε σιγά-σιγά για μερικά λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.

Την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη ή με τα χέρια σε όσο πάχος μας αρέσει -όσο πιο λεπτό το φύλλο τόσο πιο τραγανή η πίτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C, απλώνουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε 20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα**: λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τη βανίλια διαλυμένη στο μπράντι ή στο ρούμι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από φωτιά.

Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και αλείφουμε με τη σάλτσα σοκολάτας την επιφάνεια της πίτσας.

Γαρνίρουμε με τις φέτες της μπανάνας, στραγγισμένες καλά από τον χυμό του πορτοκαλιού.

*Τα υλικά είναι για μεγάλο ταψί διαμέτρου 38 εκ.για μικρότερη πίτσα χρησιμοποιούμε τις μισές ποσότητες.

** Για μικρότερη πίτσα μειώνουμε τις ποσότητες κατά το ⅓ .

Α.Τ.

Επίσης...

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.