Follow us

Γρανίτα Ροδάκινο

ΓΡΑΝΙΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Υλικά

3 φλιτζ. πολτό ροδάκινου

1⅔ φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

⅓ φλιτζ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και το ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού και τον πολτό του ροδάκινου, που θα τον φτιάξουμε πολτοποιώντας τα φρούτα στο μούλτι.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Σε αυτές τις 3 ώρες το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός κάθε ½ ώρα, για να πετύχουμε την τέλεια υφή.

Για να κρατήσει τη δροσιά της, βάλτε από πριν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη τα ποτήρια στα οποία θα τη σερβίρετε.

Tip

Με την ίδια συνταγή φτιάχνουμε γρανίτα από όλα τα φρούτα. Πιο πετυχημένες γίνονται με καρπούζι, πεπόνι, φράουλα, σταφύλι, λεμόνι, πορτοκάλι, γερμάδες και γενικά με τα πολύ ζουμερά φρούτα.

Επίσης...

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.