Follow us

Παγωμένη Κρέμα με Λουκούμι και Σοκολάτα

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά

300 γρ. γάλα φρέσκο

1-2 βανίλιες

4 κρόκους αυγών

100 γρ. ζάχαρη

1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ

300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 γρ. μαρμελάδα τριαντάφυλλο ή 200 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο

100 γρ. κουβερτούρα

25 γρ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού, μαζί με τις βανίλιες.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους μαζί με 75 γρ. από τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα, το αφήνουμε να πήξει ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού, και με μια σπάτουλα την ενσωματώνουμε στην κρέμα του παγωτού. Βάζουμε το μείγμα σε ρηχό σκεύος που κλείνει και το αφήνουμε για 4-6 ώρες στην κατάψυξη.

Αν χρησιμοποιήσουμε λουκούμι τριαντάφυλλο, το κόβουμε σε κομματάκια και το χτυπάμε στο μούλτι με 100 γρ. κρύο νερό. Μετά σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.

Σε άλλο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, λιώνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη και 2 κ.σ. νερό.

Όταν κρυώσουν οι δυο σάλτσες, τις προσθέτουμε στο παγωτό, που θα το αφήσουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας με πιρούνι, έτσι ώστε να γίνει το μείγμα μας ριγωτό.

Αν βάλουμε μαρμελάδα τριαντάφυλλο, τη χρησιμοποιούμε κατευθείαν στο τελικό ανακάτεμα.

Tip

Το ίδιο ταιριάζει και η σοκολάτα γάλακτος ή μια λευκή. Μπορούμε να βάλουμε λουκούμι σε οποιαδήποτε γεύση μάς αρέσει.

Επίσης...

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.