Follow us

Τούρτα Εκμέκ Κανταΐφι

Η πιο εύκολη συνταγή για εκμέκ κανταΐφι σε τούρτα.

ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Υλικά

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για τη βάση

500 γρ. κανταΐφι

100 γρ. καρύδια τριμμένα

λίγη κανέλα

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το γαρνίρισμα

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με λίγη άχνη

100 γρ. ψημένα αμύγδαλα φιλέ

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

250 γρ. ζάχαρη

2 αβγά και 2 κρόκους

100 γρ. κορν φλάουρ

1 βανίλια σκόνη

Για το σιρόπι

650 γρ. ζάχαρη

450 ml νερό

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ανοίξτε με τα χέρια σας το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας για να αφρατέψει.

Στρώστε το σε μια στρογγυλή φόρμα και ανακατέψτε με την καρυδόψιχα και την κανέλα.

Περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο και σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε στους 180°C για 30', ξεσκεπάστε και ψήστε για 25'-30' ακόμα.

Ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι κομμένο στη μέση και βράστε τα για 7'. Σιροπιάστε το κανταΐφι μόλις το βγάλετε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια και τη μισή ποσότητα ζάχαρης και αφήστε το να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση.

Ανακατέψτε τους κρόκους με τα ολόκληρα αβγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε στο μείγμα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ξαναβάλτε το μείγμα στη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας.

Όταν πήξει, κατεβάστε από τη φωτιά, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.

Αδειάστε την κρέμα επάνω από το ψημένο κανταΐφι, απλώστε τη σαντιγί και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ.

Tip

Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν το σερβίρετε, για να δέσει η κρέμα και να το κόψετε εύκολα.

Επίσης...

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.