Follow us

Μανταρινοπιτάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα μανταρινοπιτάκια.

ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

φλούδες από 16 μανταρίνια

1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα

1/2 κιλό ζάχαρη

1 κιλό φύλλο κρούστας

1/2 πακέτο μαργαρίνη

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε (καλό θα είναι να μείνουν ένα βράδυ μέχρι να στραγγίσουν πολύ καλά) και τα πολτοποιούμε. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις λιωμένες φλούδες και τα αμύγδαλα, μέχρι να ανακατευτούν και να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη.

Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες και αλείφουμε με μαργαρίνη.

Τυλίγουμε όπως τα τυροπιτάκια.

Αφού τα ετοιμάσουμε, τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.