Follow us

Στεφάνι από Τσουρέκι με Γέμιση Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξετε στεφάνι από τσουρέκι με γέμιση αμυγδάλου.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι

30 γρ. μαγιά φρέσκια

1/8-1/4 του λίτρου γάλα

75 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από μισό λεμόνι

Για τη γέμιση:

200 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα καλά

100 γρ. ζάχαρη

1 ασπράδι

5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο.

Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα χλιαρό.

Κάνουμε ένα χυλό και αφήνουμε λίγο να ανέβει.

Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό και το ξύσμα.

Φτιάχνουμε μία ζύμη και όταν είναι έτοιμη, να μην κολλάει δηλαδή, την αφήνουμε μισή ώρα να ανέβει.

Το ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο στο μέγεθος περίπου ενός φύλλου σφολιάτας.

Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα υλικά και την απλώνουμε στο ζυμάρι.

Το κάνουμε ρολό και μετά ενώνουμε τις άκρες και φτιάχνουμε ένα στεφάνι. Το κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε φέτες αλλά αφήνουμε λίγο άκοφτο προς το κέντρο.

Το ξανά αφήνουμε να ανέβει μισή ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.

Επίσης...

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.