Follow us

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Ένα μέλι γέννημα-θρέμμα της Κρήτης, μας θυμίζει την προαιώνια ιστορία του, φέρνοντας τα εμβλήματα της αρχαίας κληρονομιάς του στο προσκήνιο με επετειακές συσκευασίες.

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Η σύνδεση ενός προϊόντος με την ιστορία του τόπου του είναι μια εξαιρετική ιδέα και γίνεται τάση. Συσκευασίες με ιστορικά σύμβολα και ανάλογη πληροφόρηση, μας θυμίζουν τη μακριά πορεία μέσα στον χρόνο εμβληματικών ελληνικών προϊόντων, όπως το μέλι ή το ελαιόλαδο, και ανεβάζουν την αξία τους.

«Anemelon»: Μέλι με τα σύμβολα της μινωικής Κρήτης

Σε αυτή τη φιλοσοφία, το καταξιωμένο κρητικό μέλι «Anemelon» λάνσαρε πρόσφατα (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού) μια επετειακή σειρά ετικετών, με στόχο να υπενθυμίσει και να προβάλει την ιστορία και τη σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά της Κρήτης. Τις συσκευασίες των 450 γρ. του μελιού «με θυμάρι και πεύκο» κοσμούν πλέον τέσσερις εικόνες-σύμβολα του μινωικού πολιτισμού: ο Δίσκος της Φαιστού, το μοναδικό Χρυσό Κόσμημα των Μαλίων γνωστό και ως «των μελισσών», η Θεά των Φιδιών και τα Διπλά Κέρατα ή Κέρατα καθοσιώσεως της Κνωσού. Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από καρτελάκι με την ιστορία του συμβόλου και τη σημασία του για τον Μινωικό πολιτισμό.

Ο Φανούρης Λεονταράκης της μελισσοκομίας «Anemelon» στο Ηράκλειο, εξέλιξε την οικογενειακή παράδοση στη μελισσοκομία παράγοντας ένα αγνό προϊόν που «μυρίζει Κρήτη», καθώς βγάζει χαρακτηριστικά αρώματα της τοπικής χλωρίδας. Το μέλι «από θυμάρι και πεύκο» είναι προϊόν νομαδικής μελισσοκομίας, καθώς τα μελίσσια μεταφέρονται ανάλογα με την εποχή, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, παχύρρευστη υφή και αρώματα θυμαριού, πεύκου και κρητικών βοτάνων όπως η φασκομηλιά και ο έρωντας.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.